25 Mayıs 2009 Pazartesi

Tarator

Tarator
Guzel bahar aylari nedeniyle cogu kisi tatile ya da tatil moduna coktan girdi. Benim sistemimde bir degisiklik yok. Calismaya devam. Ustelik gun gectikce de yogunlugum artiyor.

Her firsatta yaptigim tek sey pisirmek ve bloguma koymak. Anladigim kadariyla, blog engeli burada sona ermeyecek. Bu sekilde kullanmaya alismam gerekiyor. Cogu fonksiyonu kullanamasam da, hic yoktan iyidir tesellisiyle yazilarima devam...

Bu salata arsivimden. Yapmanin da tam zamani. Guzel yaz sofralarinin, bol salata cesitleri icin benden size bir alternatif.


Malzemeler:

1/2 kg fasulye ya da borulce
1/2 ekmek ici
1/2 limon
6 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi tuz
1/2 su bardagi soguk su

Yapilisi:

Aslinda tabii borulce ile yapilani tercihimdir ama burada bulamadigim icin fasulye ile yaptim. Once temizleyip,istedigimiz boyutta dograyalim ve yikayalim. Tuzlu suda haslayalim. Hasladiktan sonra suyunu suzelim.(bir miktar ayirabilirsiniz.) Ekmek icini ufalayip, limon suyu, zeytinyagi ve ezilmis sarimsaklari karistiralim. Sarimsakli sosun, iyice emilmesi icin, buzdolabinda bir gun bekletelim.

AFIYET OLSUN!

2 yorum:

Narince dedi ki...

Bloguna zor ulaşmana üzülüyorum. Yine de buraya gelebildiğin sürece yanındayım Müjde. Umarım bu yazdıklarım ulaşır sana. Yaz sıcağında çalışmak da başka güç tabii. Kolaylıklar diliyorum, sevgiyle kal canım.

pollyana dedi ki...

Şimdi tam zamanı bunları yapmanın..Bir de senin patlıcanlı. domates ve biber konan turşu tadın da bir salatan vardı..onu da yazmanı bekliyorum..Dün yapmak istedim ama çok net hatırlayamadım malzemeyi..Hadi bakalım kolay gelsin..sana Bitanem...İlk fırsatta yap lütfen..