Pazar gunlerinin kurtarici menusu, krep! Hem hazirlamasi cok kolay, hem pisirmesi... Yemesi de bir o kadar keyifli. En guzel tarafi ise, cok az malzeme ile guzel alternatifler yaratabilmek. Ister icinde bir malzeme ile, isterseniz sade hazirlayip sonradan dürüm olarak servis yapin. Krep sofralariniza degisiklik, cocuklariniza istah getirecek.
Malzemeler:
2,5 su bardagi sut
2 su bardagi un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tereyagi
Yapilisi:
Mikserle, yumurtalari cirpalim. Ardindan sutu, unu, kabartma tozunu, tuz ve sekeri yavas yavas ekleyelim. Karisim biraz yogun bir kivam alinca, teflon tavada, once tereyagi eritelim. Corba kepcesini karisimla dolduralim, ve tavanin tam ortasindan baslayip, daire cizercesine dolastiralim.
Bu arada, tavayi da diger elimizle daireler cizip, icine doktugumuz hamurun esit bir yuvarlak olmasini saglayalim. Ilk pisirdigimiz krep icin tereyagini kullanip, digerlerini yagsiz pisirelim. Teflon tavada yapismayacaktir. Ocagi kisik ateste tutalim ve krebin ustu delik delik oldugunda, cevirelim.
Bu arada, tavayi da diger elimizle daireler cizip, icine doktugumuz hamurun esit bir yuvarlak olmasini saglayalim. Ilk pisirdigimiz krep icin tereyagini kullanip, digerlerini yagsiz pisirelim. Teflon tavada yapismayacaktir. Ocagi kisik ateste tutalim ve krebin ustu delik delik oldugunda, cevirelim.
Istege gore, icine kasar ya da sebzeli, soslu malzeme koyup, ortadan ikiye katlayalim. Hafif esmerlesince cevirip, servise hazirlayalim.
Krepleri arzu ederseniz, icleri bos ve yuvarlak sekilde pisirip birakalim. Sonrasinda, icine recel, bal-badem-findik, cikolata ve muz koyup tatli olarak da servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
4 yorum:
bu krepi annem Hollandadan öğrenmiş bize hep yapardı ismide Panu kuk :)) ama içine pekmez veya pudra konuyor. Geçende Diyarbakırda bir toplantımız vardı Urfada yemek molası verdik orda bize aynı bildiğin krep cevizle sarılmış üstüne de şekerli kıvam dökülmüş bizim Krep ve Panu kuk olmuş urfada '' Şıllık tatlısı'' ellerine sağlık buda çok lezzetli :))
Yorumuna cok guldum :))Evet aslinda cogu sey ayni ama dunyanin her kosesinde farkli isimli. Ben akitma diyenlerini de duydum ama degisik birsey var mi icinde bilmiyorum. Tesekkur ederim canimcigim.
bayılırım...:)
Dün sabah senin kaşarlı krep inden yaptık.Malum domates ve yeşillikler de çoğaldı.Taze taze onlardan da koyduk.Oooooooooooh süper oldu..Hep birlikte yemek ümidiyle..
Yorum Gönder