![]() |
ISPANAKLI QUICHE |
Benim sevdigim sebzelerin en basinda gelir, ispanak. Hele ki, bu tarifi yapmaya basladiktan sonra, normal yemegini yapamaz oldum. Biraz sabir isteyen ama cok da zahmetli olmayan kis, davet masalarimin vazgecilmezlerinden.
500 gr. un
300 gr. tereyagi
30 gr. misir nisastasi
2 yumurta
1 cay kasigi tuz
Kremasi icin:
4 yumurta sarisi
300 gr. sivi krema
150 gr. mascarpone (labne) peyniri
250 gr. kasar peyniri
Ic malzemesi:
600 gr. ispanak
2 adet sogan
3 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi:
1. Oncelikle hamurunu hazirlayalim. Butun malzemeleri yogurup, ele yapismayan kivamda hamur elde edince. strec filme sarip sogumasi icin dolapta bekletiyoruz. Bu arada firini 160 derecede isitmaya baslayabiliriz.

2.Bu arada; guzelce yikanmis, kurutulmus ve dogranmis ispanaklari,
zeytinyaginda pembelesmis kup dogranmis soganlarin icin ekliyoruz. Cok
oldurmeden, karistirarak hafifce pisirip, bir kenarda sogumaya aliyoruz.

3. Kremasi icin, once yumurtayi cirpip, icine sirasiyla sivi krema ve peynirleri ekleyip, karistiralim.
4. Sogumus olan ispanaklari kremanin icine alip, karistiralim.


5. Dolaptan hazirlamis oldugumuz hamuru cikartalim. Temiz tezgah uzerine, biraz un serpip, merdane ile hamurumuzu acalim.Tercihan alti cikan tart kalibi, yoksa bir yuvarlak borcama yerlestirelim. Icine malzemesini ekleyelim ve firina verelim. 40 dakika pisirelim.

Firindan cikarttiktan sonra biraz sogumasini bekleyip, servis edelim.
AFIYET OLSUN!
4 yorum:
Cooook begendim. Ellerine saglik Bitanem. En kisa zamanda, mesela yarin yapacagim. Mantikli bir ikram. Hem lezzet, hem demir..
ellerinize saglikk harika olmus size afiyet olsun tekrardan sevgiler
Pollyana, Tesekkur ederim. Denedikten sonra yorumlarinizi bekliyorum.
cafela mina, tesekkur ederim. Lezzeti denemeye deger :) Sevgiler!
Yorum Gönder