28 Nisan 2009 Salı

Cig Borek

cig borek

Her ne kadar hamur islerinden uzak kalmaya calissam da, bir sekilde, ulkemden uzakta olmanin verdigi hasretle belki de, bazen karsi koyamiyorum. Bir de, Sevgili Semra'nin sayfasinda gorunce durtuler kontrolden cikti :) Iyi ki de cikmis, cok zevkle yedik. Cok basarili bir tarif. Esim bu borege resmen bayildi. 

Malzemeler: (12 adet icin)

7 su bardagi un
2 yumurta
2 cay bardagi
yogurt
2 paket
kabartma tozu
1,5 su bardagi 
zeytinyagi
1 tatli kasigi
tuz
1 su bardagi su

Ic Malzemesi icin:

350 gr. kıyma
1 adet buyuk boy kuru sogan
1 yemek kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi tuz
1/2 caykasigi karabiber

Yapilisi:

Tum malzemeleri sirasiyla (un, yumurta, yogurt, k.tozu, zeytinyagi ve tuz) genisce bir kaba koyalim ve karistiralim. Suyu, ben 1 bardak kullandim. Ancak siz, yine de temkinli ve azar azar ekleyin lutfen. Hamur elinize yapismayacak bir kivama gelmeli. Bunun icin, gerekirse az az un ekleyebiliriz. En az 15 dakika yogurmak gerekiyor. Hamurumuz hazir olunca, hava almayacak sekilde saralim ve yarim saat kadar dinlendirelim. 

Bu arada, icini hazirlayalim. Soganlari ister cok kucuk parca dograyalim, ister rendeleyelim. Kiymayi ve sonra diger ic malzemelerini ekleyelim. Guzelce karistiralim. 

Dinlenen hamurumuzu, 1 beyaz ekmek dilimi buyuklugunde kesip, hafif unlanmis yuzey uzerinde, oklavayla diledigimiz sekilde acalim. Yalniz dikkat edelim, cok ince olmasin. Aksi takdirde, malzemeler agir gelir ve delinir hamurumuz.  Actigimiz hamurun icine, hazirladigimiz ic malzemeyi koyalim ve guzelce kapatalim. Kenarlarinin daha iyi yapismasi icin, catal yardimiyla cizelim. Sonra kizgin yagda kizartip, bir pecete ya da ozel yag emici kagit uzerinde fazla yagi suzelim. Ben, ic malzemesine kasar da ekledim. Gercekten cok leziz oldu. Tavsiye ederim.

Biz afiyetle yedik. Ofiste tadanlar da, cok guzel yorumlar yapti. 

AFIYET OLSUN!


4 yorum:

pollyana dedi ki...

Ooooooooooooooooooooo süper....süper..En seviğim kahvaltı yiyeceği budur..İşte bu...Sabaha aynen yapıyorum..Çok teşekkür ederim...Sevgiler...

canan dedi ki...

Muhteşemmm bir lezzet

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Müjdeciğim gerçekten takdir ediyorum, çünkü ne denli kısıtlı imkanlarda olduğunu biliyorum. Hem mekan olarak hem alet edevat olarak o kadar zorluk içinde harikalar yaratıyorsun, ellerine sağlık.

My dear Müjde,
I'm really to appreciate you because i know that you are doing all that things in a very limited opportunity. You are doing wonderful meals without tools, place... etc.

Eşin de okuyabilsin istedim, grameri boşver, ne dediğimi anlar o.
Öptüm seni.
Esra

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm ellerine sağlık.süper görünüyor.yaa ben bu satte bile yemek istiyorum bunlardannn